MEANINGLESSNESS EFTERÅRSTURNE 19

Danig Performing Arts Service præsenterer i samarbejde med Cohnartist Productions en performativ samtale om objekter og mennesker med den australske smykke designer Susan Cohn.

Meaninglessness er et politisk værk fra nogle af Australiens mest spændende kunstnere; instruktør/teaterrebel David Pledger og smykkekunstner/ aktivist Susan Cohn. Cohn står på scenen, hvor hun undersøger, hvordan en borger kan agerer proaktivt, når hendes regering handler ud fra værdier, der er fjendtlige i forhold til hendes egne værdier.

Forestillingen er på turne i Danmark i efteråret 19 – her er listen med spillesteder og links til billetter:

21/10 kl. 19.30                   Bornholms Teater

22/10 kl. 19.30                   Masken/Nykøbing Falster

23/10 kl. 19.30                   Masken/Nykøbing Falster

26/10 kl. 19.30                   Ishøj Kulturcafe

27/10 kl. 16                        Roskilde Teater

28/10 kl. 19.30                  Galaksen Værløse

1/11 kl. 19                          Teaterøen

2/11 kl. 16 & 19.30            Momentum/Odense

9/11 kl. 19                          Teaterøen/Power of Women festival

11/11 kl. 19.30                   Limfjordsteatret/Nykøbing Mors

12/11 kl. 19.30                   Limfjordsteatret/Nykøbing Mors

13/11 kl. 19.30                   TEAM Teatret/Herning

14/11 kl. 19.30                   TEAM Teatret/Herning

16/11 kl. 19.00                   Odin Teatret

18/11 kl. 19.30                   Holbæk Teater

Turneen sker med transportstøtte fra Statens Kunstfond.

Cohn forholder sig i samtaleform til dette spørgsmål, i mens hun fremstiller sine smykker, som en metafor for forandring.Ved at blande objekter, tid og en simpel opgave, foreslår Cohn gavegivning som en stille subversiv modgift mod samfundets angst over fremmede, den ny-ankomne, den anden.

Meaninglessness er en interdisciplinær forestilling, der bruger objekter, design, ord og billeder i en engagerende dialog med publikum om deres forhold til smykker.

Forestillingen rejser spørgsmålet om smykkers betydning i vores liv. En diskussion, der er udløst af den danske ”smykkelovgivning” fra 2016. Som fik Cohn til at reflektere over hendes eget lands flygtningepolitik. Hun engagerer publikum i en samtale om smykkers sociale, politiske og historiske betydning, for at finde en vej til at forstå den vanskelige situation fordrevne mennesker i dag er havnet i.

Meaninglessness er en forestilling der skaber bro mellem to kulturer – Australien og Danmark, mellem to kunstformer – scenekunst og smykkedesign, samtidig med at den åbner publikums øjne for at forstå ”den anden”, den flygtede, den fremmede og giver dem redskaber til at handle med imødekommenhed i stedet for frygt i dette møde.

Forestilling blev produceret i Danmark i sommeren 2018, hvor den bl.a. blev vist med succes på Kulturmødet i Mors. Den skabte så meget genklang og debat hos publikum, at flere teatre ønskede at få den ud på turne i sæson 19-20. I mellemtiden har den i august 19 haft Australsk premiere med stor gennemslagskraft, og konceptet med den lille Meaninglessness pin er blevet indstillet til en design award på London Design Mueseum.

Forestillingen foregår på engelsk.

Kredits

Instruktør David Pledger www.notyet.com.au –  prisvindende scenekunstner, kurator og aktivist inden for scenekunst, visuel kunst og mediekunst i Australien, Asien og Europa.

Kunstner Susan Cohn, juveler, designer og kurator, der arbejder på tværs af kunsthåndværk og design ved hjælp af en række medier fra smykker til installation, fotografi og video. Cohn modtog for nylig Australien Councils 2017 Visual Artist Award.

Producent Susanne Danig, www.danig.dk – dansk scenekunstproducent, international innovatør og mentor. Stifter og ejer af Danig Performing Arts Service samt residency centret BIRCA på Bornholm.

Lysdesigner Martin Danielsen