Projekterne gro alligevel…og nu er der resultater og nye calls

På BIRCA har vi haft travlt med at få styr på dette års Island Connect projekter, derfor kan vi nu fortælle jer hvem der skal lave Island Connect residencies i år og hvem vi får besøg af. Først og fremmest er vi superglade for det bliver Lalla La Cour og hendes Amazing Other, der skal til Irland og lærer en masse nyt om aerial dans. Chantal der er leder af centret i Limerick var meget imponeret af det høje niveau de to har. Lalla er vokset op på Bornholm, 3 km fra BIRCA – så vi er glade for at kunne byde hendes velkommen hjem! Hun får selskab af en græsk gruppe, en irsk gruppe og en kroatisk kunstnergruppe der skal undersøge ø-identitet. Det er en særlig del af vores Island Connect projekt de næste år, at vi hver giver en kommision til to lokale kunstnere, der i immersive projekter vil undersøge, hvad det betyder at leve på en ø. Fra Bornholm har vi peget på Ida Marie Tjalve og Carolina Nilson. Vi arbejder på hvordan, vi skal lave Springlabs i marts med de nuværende konditioner – men det løser sig nok. Læs meget mere om alt dette på dette link.

Det går lidt trægere med The Climate Crucible call, der med deltagelse fra den øvrige verden er mere skrøbeligt med hensyn til Covid. Vi har erkendt, at vi ikke kan afholde det i juni med australske Moira Finucane. Så det er flyttet til 22/8-5/9. Hvis du nu er en af dem der ikke søgte, fordi perioden ikke passede – og den nye gør – så skynd dig at skriv en mail til mig, og vi kan se om du kan nå med i bunken til den nye periode!

Og så er der kommet endnu et projekt på planen – nemlig Metropolis Walking. BIRCA er superstolte over at være blevet partner med Metropolis Festivalen på det store nationale projekt, der hedder Metropolis Landscapes. I år inviteres 130 kunstnere i alt til at lave dagslange vandringer i deres lokale landskaber – Walking Landscapes.

På Bornholm bliver det 11-20. juni i optakt og under Folkemødet. Vi arbejder stadig på at finde alle pengene til dette projekt, men håber virkelig det lykkes. Andre dialog partnere udover Folkemødet, er Bornholms Højskole, Natur Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Sansaga

Der er mange andre steder man kan gå – så tjek projektet ud ud på Metropolis website her 

Deadline på Walking Landscapes call er 15/2.

På coaching siden er jeg så glad for at Udviklingsplatformen bliver ved med at vende tilbage og bruge mig som konsulent. Jeg er i gang med et fint forløb med Viola, Christina og Cirkeline bag Det Fynske Dansekompagni og det er interessant at se hvordan de udvikler sig! Og nu har jeg netop fået et nyt forløb med det nye produktionsselskab NORDLYS med Mikkel Kryger og Maja Bonde Holtze / Producenter, samt My Grønholdt, Tine Østergaard og Julie Rasmussen / koreografer – det bliver spændende at se, hvordan vi får deres forskellige projekter til at arbejde sammen i en ny produktionsstruktur.

Samtidig er jeg i gang med at lave en ny strategi plan for det irske Aerial danse kompagni Fidget Feet. Vi har mål mod at prøve at gøre tingene anderledes, og for mig er det samtidig virkelig interessant at arbejde i en anden kultur end min på så dybt et plan. Chantal har i det hele taget sendt en masse irer min vej til coaching – så jeg muntre mig med det irske.

I det hele taget går det godt med kunstnere i coachingforløb – flere har taget det til sig – og lige i øjeblikket har jeg simpelthen måtte lukke af. Vi skal nok hen i maj før jeg tager nye ind.

Det sker også fordi jeg har kastet mig over et nyt projekt – jeg er simpelthen gået i gang med at skrive en bog! A Book on Love hedder den og planen er at få den færdig inden jeg bliver 60 – så jeg skal skynde mig. Hvis du tænder på den titel og gerne vil hjælpe mig – så send mig dine bedste tanker, citater eller lignede om LOVE (helst på engelsk, så jeg kan inkludere dem). Det vil virkelig glæde mig – kan godt lide tanken om at det således er og bliver en co-creation.